Selecteer een pagina

Maarten Olden introduceert nieuwe producten tijdens expositie ‘Ons Huis’ in Kunst centrum Haarlem.

Onder andere worden er een aantal prototypes getoond van zijn nieuwste creatie. Een kartonnen speelhuisje voor kinderen. Dit product is tot  stand gekomen in nauwe samenwerking met  illustrator en grafisch ontwerper Lola Ortega Rodas. Maarten’s  fascinatie voor ruimtelijke veelhoeken staat aan de basis  van deze ontwerpstudies. De verwachting is dat het definitieve product, dat gebaseerd is op deze voorstudies binnenkort te koop zal zijn. Tevens zijn de door Maarten ontworpen Spliners te zien en te koop. www.spliners.com

 

 10 Februari t/m 17 maart 2018

 

 

ONS HUIS, nieuwe idealen

Op zaterdag 10 februari opent in Kunst centrum Haarlem de tentoonstelling ‘ONS HUIS, nieuwe idealen’. In de wereld waarin we leven is ons huis een vertrouwd baken. Op dit thema reflecteren negen beeldend kunstenaars, ontwerpers en architecten met actueel werk. Sander Bokkinga, Henri Borduin, Michiel Bos, Marieke van Diemen, Jessica den Hartog, Maarten Olden, Maurice van Tellingen, Yvon Visser en Frans Willigers tonen nieuw werk, laten ons met andere ogen kijken door ons mee te nemen in hun verhalen waarin de scheidslijn tussen beeldende kunst, architectuur en vormgeving vervagen.

Zo is de Space Dream (2017) van Sander Bokkinga prominent aanwezig, zijn nieuwste bouwwerk over reizen in de toekomst. Van Jessica den Hartog zijn nieuwe levendige transparante werken te zien gemaakt volgens een geheel eigen productieproces rondom hergebruik van ons eigen afval. Ook nieuw is het speelhuis van Maarten Olden en het werk van Henri Borduin dat geïnspireerd is op lichtreflectie. Het werk van Maurice van Tellingen intrigeert en reflecteert op het alledaagse van onze woningen. Yvon Visser speelt met de betekenis van een huis door de vorm en et gebruik van bijzondere materialen in sieraden en kleine objecten. Op de stoelen van Frans Willigers (Farfalla, 2017), unieke prototypen, ga je zitten en kijk je naar de één-minuut-portretten van de makers in deze tentoonstelling. In studio MxM ontwikkelen Marieke van Diemen en Michiel Bos kleine series van aangename producten waarbij je met hand en hoofd aan het denken word gezet.

Het recyclen van materialen speelt bij bijna alle ontwerpen een rol.  Het thema van de tentoonstelling sluit naadloos aan op de filosofie van de kunstuitleen en designverkoop van Kunst centrum Haarlem: Maak je huis uniek!

De tentoonstelling ONS HUIS is bedacht door Mariska van der Burgt, initiator en voorzitter stichting Zetel. De tentoonstelling ONS HUIS is de proeftuin voor de ontwikkeling van de Digital Artist Library (DAL), een digitale bibliotheek van makers. Kenmerkend aan deze digitale bibliotheek zijn de één minuut portretten van de makers. In deze tentoonstelling testen we 9 portretten bij het werk.

Liesbeth van der Pol, architect en van 2008 tot 2011 Rijksbouwmeester, zal de tentoonstelling ‘ONS HUIS, nieuwe idealen’ op zaterdag 10 februari om 15.00 uur openen. Iedereen is daarbij van harte welkom!

De tentoonstelling is te zien t/m 17 maart bij Kunst centrum Haarlem.