Selecteer een pagina
 

Maarten Olden, Ontwerper

About MO,O

Maarten Olden set up his MO,O design studio in 2002. The office is located in Amsterdam, the Netherlands. MO,O’s designs are on the cutting edge of architecture and product design, on a broad diversity of scales. MO,O designs furniture and products for a variety of manufacturers, and interiors for schools, shops and exhibitions. Maarten also develops his own products and furniture and collaborates with other designers and craftsmen. He has a wide knowledge of materials and production techniques. His fascination for machines and moving parts are revealed in most of his designs. Sometimes explicitly, more often in a more subtle way. Maarten Olden strives to build up a relationship with both his clients and craftsmen. This has resulted in many projects and products that have proven to be very successful.

Maarten Olden Ontwerper
                                                                                                        photo: Inge Moons

Over Maarten Olden

Maarten Olden (1972) studeerde af als interieurarchitect aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en als industrieel ontwerper aan de gerenommeerde Design Academy in Eindhoven. Tijdens en na  deze studies werkte hij als architect op een architectenbureau en als industrieel ontwerper bij Ontwerpgroep Trude Hooykaas (nu OTH Architecten). In 2002 startte hij zijn eigen ontwerpstudio MO,O, waar hij zich toelegde op het ontwerpen van producten en interieurs.Door zijn ervaring in zowel de industriële vormgeving en de architectuur is Maarten Olden gespecialiseerd in het ontwerp van producten op een grote schaal en om architectonische opdrachten vorm te geven in een kleine schaal met een hoog niveau aan detaillering.

Over MO,O

MO,O is in 2002 opgericht door Maarten Olden. De ontwerpen die MO,O maakt bevinden  zich vaak op het snijvlak van architectuur en product vormgeving en strekken zich uit over verschillende schaal niveaus. MO,O ontwerpt meubels voor diverse fabrikanten, interieurs voor scholen, winkels en tentoonstellingen. Daarnaast ontwikkelt hij producten en meubels in eigen beheer en in samenwerking met anderen.

Goede projecten zijn het resultaat van een voortdurend ontwerpproces van het initiatief tot aan de oplevering van een project. MO,O gaat altijd een intensieve samenwerking aan met de opdrachtgever waarbij de ambitie is om een optimaal resultaat te bereiken. Vraagstukken worden kritisch en realistisch benaderd. Het bureau blijft in alle stadia van een project nauw betrokken en begeleidt vaak ook uitvoeringsprocessen. MO,O beschikt over een groot netwerk van specialisten die in het proces kunnen worden betrokken.  Hiermee kan het beste resultaat voor de opdrachtgever worden gegarandeerd.

MO,O maakt gebruik van een grote en actuele kennis van materialen, productieprocessen en technieken. De fascinatie voor techniek en beweging komen in de meeste van de ontwerpen  tot uitdrukking, soms expliciet, vaak ook verwerkt in subtiele details.

Het bureau werkt met programma´s als SolidWorks, Rhinoceros, Autocad en KeyShot Pro om uitvoerende partijen van gedetailleerde informatie te kunnen voorzien.

 

Colofon:

teksten: Maarten Olden, Hanneke Janssens, Annemiek van Grondel, Viveka van de Vliet

vertaling: Mark Poysden, Annemiek van Grondel, Cassandra Pizzy

foto’s: Maarten Olden, Remco Koenderman, Thomas van Schaik, Eddy Frings, Inge Moons, Anthony Jannink, Niek Erents, Altrex, Borek, Leire Mutio, Hanneke Janssens, Ilco Kemmere, Boudewijn BollMann, Tim Stet, Inge Bouw, Heering

webdesign: Nangka International